Testosteron behandling

Testosteron behandling

Administrering av terapi för hypogonadism på grund av att en sjukdom skiljer sig från administrering av behandling för sent inkomst hypogonadism hos äldre män. Läs mer om hur testosteron kosttillskott kan bidra till att öka testosteronnivåer hos män och att behandla hypogonadism.

Hypogonadism

Hypogonadism är ett tillstånd där dina könskörtlar genererar otillräckliga eller inga könshormoner. Gonaderna, allmänt kända som könskörtlarna, består till stor del av testiklarna hos män och äggstockarna hos kvinnor. Könshormoner hjälper till att reglering av sekundära könsegenskaper som bröstutveckling hos kvinnor, testikelutveckling hos män och könshårväxt i båda könen, bland andra. Könshormoner är också involverade i regleringen av menstruationscykeln och genereringen av spermier.

Testosteron normala nivåer

Hos män varierar mängden testosteron i deras cirkulation som anses vara “normal” eller “hälsosam” kraftigt beroende på deras grad av sköldkörtelfunktion, deras proteinstatus och andra variabler.

Enligt American Urological Association ‘s (AUA) senaste standarder, en testosteronnivå på minst 300 nanogram per deciliter (ng/dL) anses normalt för en hane. Diagnosen av lågt testosteron bör ges till alla män som har en testosteronnivå mindre än 300 ng/dL.

Enligt Mayo Clinic Laboratories, typiska normala testosteronnivåer hos kvinnor mellan 19 och 60 ng/dL varierar från 8 till 60 ng/dL.

Testosteronnivåer når sin högsta punkt runt åldern 18 eller 19 och sedan börja minska under resten av livet.

Testosteron nmol/l

Läkare mäter testosteron i nanomol per liter (nmol/l), och det “normala” hälsosamma intervallet hos män har rapporterats vara mellan 9,2 och 31,8 nmol/L, beroende på källan. Kvinnor har nivåer som är cirka 10 gånger lägre än män, med “normala” nivåer som uppskattas vara mellan 0,3 och 2,4 nmol/L. Även om testosteronnivåer hos kvinnor är lägre än hos män, testosteron cirkulerar i blodet vid högre mängder än östrogen, som är det traditionella feminina hormonet.

Normal testosteronnivå

Läkare mäter testosteron i nanomol per liter (nmol/l), och det “normala” hälsosamma intervallet hos män har rapporterats vara mellan 9,2 och 31,8 nmol/L, beroende på källan. Kvinnor har nivåer som är cirka 10 gånger lägre än män, med “normala” nivåer som uppskattas vara mellan 0,3 och 2,4 nmol/L. Även om normala testosteronnivåer hos kvinnor är lägre än hos män, testosteron cirkulerar i blodet vid högre mängder än östrogen, som är det traditionella feminina hormonet.

Trt behandling

TRT är en förkortning för substitutionsbehandling med testosteron, som också kallas androgenersättningsterapi i vissa kretsar. I de flesta fall, Det används för att behandla låga testosteron (T) nivåer, som kan uppstå med åldern eller som ett resultat av en medicinsk sjukdom, såsom prostatacancer.

Testosteronbehandling

Administrering av terapi för hypogonadism till följd av en sjukdom skiljer sig från administrering av behandling för sent inset hypogonadism hos äldre män.

Testosteron injektion

Testosteron är ett naturligt förekommande könshormon som genereras i testiklarna i en mans könsorgan. En liten mängd testosteron genereras också av äggstockar och binjurar av en kvinna.

Testosteron injektioner används för att behandla problem hos män och pojkar orsakas av brist på detta hormon, såsom fördröjd puberteten, impotens, och andra hormonella avvikelser. Behandling med testosteron injektion rekommenderas inte för behandling av låg testosteron eller testosteron brist som inte orsakas av ett medicinskt tillstånd eller genom att bli äldre.

Bland kvinnor, testosteron enanthate används vid behandling av bröstcancer som har spridit sig till andra delar av kroppen (ögonbevarande bröstcancer) och kan inte behandlas med kirurgi.

Idrottsprestationer kommer inte att förbättras genom användning av testosteron, och det bör inte utnyttjas av denna anledning.

Det är möjligt att använda testosteron injektion för andra användningsområden än de som anges i denna läkemedelsguide.

Hormonförändringar män

Män har en tendens att acceptera förändringar i sitt fysiska utseende som en naturlig del av åldrandeprocessen. Medan vissa tecken på åldrande orsakas av testosteronbrist, majoriteten orsakas av en hormonell obalans som påverkar inte bara testosteronnivåer, men också kortisol och sköldkörtel funktion. Medan det är sant att när män blir äldre, de är mer benägna att ha manliga hormon obalans, Det finns ytterligare variabler som bidrar till detta villkor. Vad du bör veta om denna utbredda men underrapporterade sjukdom beskrivs nedan.

Testosteronvärde normalt

Mäns testosteronnivåer i blodet är vanligtvis i 270-1070 nanogram per deciliter intervall, med en genomsnittlig nivå på 679 nanogram per deciliter. En typisk manlig testosteronnivå når sitt maximala vid 20 års ålder, varefter det börjar sjunka gradvis.