öka sexlusten män

För att vara ärlig är det ganska förståeligt att vara lite nyfiken på tillståndet för din sexlust. En betydande minskning av din libido är en överraskning, särskilt när källan till minskningen inte kan fastställas.

Det finns dock inget behov av att vara orolig eftersom fluktuationer i din sexuella lust kan uppstå för en mängd olika orsaker, varav de flesta är helt normala och naturliga i naturen.

Några av dessa skäl kommer att diskuteras i den här artikeln, liksom vad du ska göra om du känner att din libido går ur kontroll. Läs vidare för att lära dig mer. Vi kommer också att titta på sätt att hantera en förbättrad sexlust i framtiden och hur testosteron tillskott kan öka sexlusten.

öka sexlusten män

Men om din sexlust är riktigt stark och du känner att du inte har någon kontroll över det, kan du lida av en medicinsk sjukdom som kallas hypersexualitet, vilket är en medicinsk sjukdom som orsakar överdriven sexuell lust.

Sjukdomen, som också är känd som tvångssyndrom (CSBD), hypersexualitetsstörning eller sexuellt beroende, kännetecknas av en oförmåga att reglera sina sexuella önskningar. På liknande sätt kan du upptäcka att dina sexuella önskningar och beteenden har en negativ inverkan på ditt liv.

Individer som lider av sjukdomen upplever förhöjd sexlust. Detta räcker dock inte för att avgöra om du har sjukdomen eller inte, enligt experterna. För att diagnostiseras med CSBD, enligt Världshälsoorganisationen (WHO), som definierar och kategoriserar sjukdomar, måste du ha haft ett misslyckande att kontrollera dina sexuella önskningar under en period av minst sex månader. Det räcker inte att ha en tillfällig ökning av sexlusten igen.

Några av de andra symptomen på CSBD och hypersexualitet inkluderar att engagera sig i sexuella beteenden som ett svar på depression eller stress, ha sexuella möten åtföljda av känslor av skuld eller ånger och fortsätta att engagera sig i sexuella beteenden trots att du utsätter dig själv och andra för fara.

ökad sexlust män

Om du tror att du har en stark sexlust finns det en mängd olika strategier som du kan använda för att hjälpa dig att reglera din önskan.

Det är alltid en bra idé att börja med att prata med någon. Detta kan göras av en professionell, men det behöver inte vara. Om du är i ett förhållande, Bör du informera din make om eventuella förändringar i libido som du har upplevt. Du borde inte skämmas för dina sexuella instinkter och preferenser – men det är viktigt att vara medveten om att din partner kanske inte delar dina känslor på detta område.

De allra flesta människor kan hålla sina sexuella önskningar under kontroll. Du bör komma ihåg att du inte behöver tillfredsställa din sexlust varje gång du får en benägenhet att agera på den. Precis som ett behov av en cigarett kommer din lust för sex att försvinna om du avleder din uppmärksamhet någon annanstans, till exempel genom att ta en promenad eller koncentrera dig på något annat.

Att hitta tillfredsställande sex kan också bidra till att minska behovet av att ha det hela tiden. Även om det kan vara tufft att träffa människor för tillfälligt sex om du är singel, finns det flera alternativ för att träffa människor för tillfälligt sex som kan låta dig klia klåda.

Viktigt är dock att om du tror att du upplever tecken på hypersexualitet eller CSBD, bör du söka läkarvård omedelbart. De kommer att kunna rekommendera dig till en expert som kommer att kunna hjälpa dig ytterligare.

öka sexlusten hos män

Du bör prata med någon om du har en hög nivå av sexlust; Detta kan vara din make eller vän, eller det kan vara din läkare eller en expert på sexuell dysfunktion. Att få råd bör alltid vara din första samtalspunkt när du är osäker. Att gå eller träna för att distrahera dig själv från intensiva sexuella önskningar är ytterligare två val. Du kan också kommunicera ordentligt med dina sexuella partners för att få mer ömsesidigt tillfredsställande sexuella möten.

Minskad sexlust män

Att ha låg sexlust är en fras som används för att indikera brist på lust i sexuell aktivitet. Sexuell lust, även känd som sexlust, uppstår som ett resultat av en blandning av biologiska, psykologiska och interpersonella variabler i ett förhållande.

Nivån av sexuell lust varierar från person till person och kan fluktuera över tiden baserat på vad som händer i individens liv. Det finns vissa personer som inte störs av att ha låg sexlust. Men om du förlorar intresset för sex utan uppenbar anledning och det orsakar dig oro, kan samråd med en läkare vara fördelaktigt.

Ingen sexlust orsaker

När män blir äldre är det normalt för dem att observera en progressiv nedgång i deras sexlust (libido). Hur allvarlig denna försämring är varierar. Men de flesta män fortsätter att ha åtminstone en viss nivå av sexuell lust in i 60- och 70-talet, om inte bortom.

Det finns dock tillfällen då brist på sexlust orsakas av en underliggande sjukdom. Depression, stress, berusning, illegalt drogmissbruk och trötthet är alla variabler som kan bidra till en mans brist på sexlust.

En minskning av manliga könshormoner till följd av en endokrin sjukdom är ibland källan till problemet. I andra situationer kan en farmaceutisk negativ effekt som brist på sexlust vara orsaken.

Om du är orolig för en förlust av sexlust – särskilt om förlusten inträffade snabbt – tala med din läkare om dina problem. Din läkare kommer sannolikt att gå igenom din fullständiga medicinska historia med dig, utföra en fysisk undersökning och beställa blodprover för att hjälpa till att fastställa vad som orsakar din brist på sexuell lust.

Minskad sexlust kvinna

Kvinnors sexuella drifter förändras normalt under en kvinnas livstid. Toppar och dalar är ofta förknippade med början eller avslutandet av ett förhållande, liksom med betydande livshändelser som graviditet, klimakteriet eller sjukdom. Vissa läkemedel som används för att behandla psykiska problem kan också inducera minskad sexlust hos kvinnliga patienter.

Att ha ett bristande intresse för sexuell aktivitet under en längre tid eller återvända orsakar känslomässigt obehag, du kan lida av en sjukdom som kallas sexuellt intresse / upphetsningsproblem.

Du behöver dock inte uppfylla dessa medicinska kriterier för att söka hjälp. I händelse av att du är orolig för en låg eller minskad sexlust finns det livsstilsjusteringar och sexuella metoder som kan hjälpa dig att känna dig mer på humör oftare och konsekvent. Vissa läkemedel kan dock ha lovande resultat som kan hjälpa till i den minskade sexlusten.

Hur blir man av med sexlusten

Sex drive, often known as libido, is a term that refers to a person’s urge for sexual engagement that stems from a fundamental biological need to reproduce itself.

It is a normal emotion that anybody may experience, regardless of whether or not they choose to reproduce themselves.

There are many levels of libido that range from having no desire for sex at all to having a strong urge to participate in sexual activities on a regular basis.

Om du tror att din libido är överdriven och att det har en skadlig inverkan på ditt liv, här är några förslag på hur du kanske kan reglera det mer effektivt.

Diet

Enligt vissa studier finns det några kostjusteringar du kan göra som kan ha en positiv inverkan på din libido (sexuell lust). Men många av de praktiska kostjusteringar du kan anta för att minska din sexlust kan få negativa konsekvenser för din allmänna hälsa.

Psykoterapi

Det är möjligt att din läkare kommer att rekommendera att du fortsätter med behandling eller rådgivning om han eller hon inte tror att din starka libido beror på en medicinsk orsak.

Att prata med en terapeut kan hjälpa dig att identifiera de faktorer som kan bidra till din erfarenhet av ökad lust, samt lära dig effektiva ledningsstrategier.

Terapisessioner kan ta olika former och former, inklusive en-mot-en, familje- och gruppterapisessioner. När det gäller att ta itu med din sexlust är det helt upp till dig att avgöra vad som får dig att känna dig mest bekväm.

Arbeta med dina relationer

Överväg att prata med din make om hur du kan göra sex helt glädjande för er båda om ni för närvarande är i ett förhållande men är missnöjda med ert sexliv. Du kanske kan komma överens om hur sex kan vara helt tillfredsställande för er båda.

Du bör vara transparent med dina potentiella partners om dina förväntningar i ett sexuellt förhållande och kommunicera öppet om vad du gillar och inte gillar. Om du för närvarande inte är i ett sexuellt förhållande men vill vara, var transparent med dina potentiella partners om dina förväntningar i ett sexuellt förhållande.

Medicin

Vissa läkemedel för att undertrycka sexuell lust ordineras ibland av din läkare under vissa omständigheter. För dig som för närvarande tar medicin bör du rådgöra med din läkare för att avgöra om ditt drogmissbruk påverkar din sexuella lust.

Stoppa olaglig narkotikaanvändning

Det kan vara svårt att sluta använda den här typen av mediciner på egen hand, men det finns en mängd olika stödgrupper och program tillgängliga för att hjälpa dig att lyckas.

Minskad libido

Många män upplever variationer i sin sexuella enhet (även känd som libido) när de utvecklas under sin livstid. Det är naturligt för en persons sexuella lust att fluktuera då och då. En tillfällig minskad libido kan uppstå till följd av förändringar i relationer, jobb eller familjeåtaganden, eller andra förändringar i ens dagliga rutin. Med ökande ålder och / eller att vara i ett långsiktigt engagerat förhållande, finns det också en allmän minskning av sexuell lust. Även om dessa förändringar är vanliga kan de vara obekväma för vissa män, särskilt de som är mycket sexuellt aktiva. Vissa män som är mycket sexuellt aktiva kan uppleva betydande svårigheter till följd av förändringar i deras sexuella lust.

Mat som ökar sexlusten

Förmågan att ha en stark sexlust är förknippad med att vara fysiskt och känslomässigt bra, så det borde inte komma som någon överraskning att de näringsämnen du konsumerar kan hjälpa dig att få ett bättre sexliv.

Ostron

Ostron är kända för sina afrodisiakumkvaliteter, som du kanske har hört talas om.

Anledningen till detta är att ostron har en hög koncentration av zink. Denna kemikalie förbättrar blodflödet, vilket kan hjälpa till i blodflödet till könsorganen, enligt tillverkaren.

Zink kan vara särskilt viktigt i manlig fertilitet eftersom det hjälper till vid reglering av testosteronnivåer i kroppen.

Visst kött

Att öka ditt intag av kött och andra livsmedel som innehåller speciella aminosyror kan öka din sexuella prestanda.

Att öka ditt intag av kött och andra livsmedel som innehåller speciella aminosyror kan öka din sexuella prestanda.

Lax

Lax är välkänd för att innehålla omega-3 fettsyror, som är fördelaktiga för hjärtat.

Den rosa köttiga fisken, liksom sardiner, tonfisk och hälleflundra, kan hjälpa till att upprätthålla din kropp och sexliv i god form genom att ge viktiga näringsämnen.

Nötter och frön

Välj nötter och frön som ett alternativ till godis för dina mellanmålsbehov.

Cashewnötter och mandlar är höga i zink, och en mängd näringsrika snacks innehåller L-arginin, vilket hjälper till att få ditt blod att flöda snabbare.

Äpplen

Äpplen innehåller en kemikalie som kallas quercetin, vilket är fördelaktigt för kroppen. Denna antioxidant, som är en slags flavonoider, har potential att ge en rad hälsofördelar.

Rödbetor

Som en källa till antioxidanter och vitaminer är rödbetor ett näringsrikt komplement till någon diet. De är också starka i dietnitrater, vilket tyder på att de kan hjälpa dig att få en bättre nattsömn.

Ökat blodflöde uppnås genom processen med vasodilatation, som orsakas av konsumtion av nitrat via kosten. Detta har en positiv inverkan på sammandragningen av muskler. Som ett resultat, flera idrottare komplettera med nitrater för att förbättra sin prestanda.

Rödvin

Rött vin, som äpplen, innehåller quercetin, en antioxidant som hjälper till att öka blodcirkulationen.

Höja sexlusten män

Om du vill kunna ha sexuell aktivitet i sängen hela natten är du inte ensam i din önskan.

Många killar är intresserade av att hitta strategier för att förbättra sin sexuella prestanda. Detta kan innebära att du tar itu med befintliga problem eller identifierar nya metoder för att hålla din relation lycklig och nöjd.

Trots överflöd av manliga förbättringsläkemedel tillgängliga på marknaden finns det många enkla sätt att förbli fastare och hålla längre utan att tillgripa att besöka apoteket i förväg.

Det är viktigt att komma ihåg att din penis är beroende av blodtrycket, så se till att ditt cirkulationssystem är i gott skick. För att uttrycka det enkelt, vad som är hälsosamt för ditt hjärta är också utmärkt för ditt sexuella välbefinnande.

öka libido

Libido är bara en annan term för sexuell lust eller lust att sext, respektive.

En rad interna och miljömässiga faktorer, allt från dina hormonnivåer till dina läkemedel till dina sömnmönster, kan påverka din libido och sexuella lust.

Även om allas libido är unik, de flesta människor ser en minskning av sin sexuella lust med åldern och kan ha svårt att öka libido nivåer.

Prova att äta vissa frukter

Fikon, bananer och avokado, till exempel, anses vara libido-öka livsmedel, ibland känd som afrodisiakum, eftersom de stimulerar sexuell lust.

Prova att äta choklad

Choklad stimulerar frisättningen av signalsubstanserna fenetylamin och serotonin i kroppen, vilket är bra. Detta har visat sig ha afrodisiakum och humör-lyftande egenskaper.

Ta dina dagliga örter

Enligt studier är Ginkgo biloba en annan ört som har visat sig vara effektiv vid behandling av antidepressiv sexuell dysfunktion hos män. Det är ett extrakt gjort av bladet i det kinesiska ginkgoträdet, och det har antiinflammatoriska egenskaper.

Ta ett tips från Afrika

Ett ämne som kallas yohimbin, en alkaloid som upptäckts i barken på ett västafrikanskt vintergrönt träd, har visat sig agera på ett sätt som liknar Viagra.

Öka ditt självförtroende

Hur du känner för din kropp påverkar hur du känner för sex. En ohälsosam kost och brist på motion kan orsaka att du har en dålig självbild. Dessa saker kan avskräcka dig från att ha och njuta av sex. …

Håll dig till ett glas vin

Att dricka ett enda glas vin kan lugna dig och öka din önskan att engagera dig i sexuella relationer. För mycket alkohol kan å andra sidan försämra din förmåga att prestera genom att försämra din erektilfunktion.

Ingen sexlust stress

Stress har en negativ inverkan på kroppens förmåga att svara. Emotionell stress kan ha en negativ inverkan på fysisk funktion, inklusive sexuell lust och förmåga. Att ta reda på vilka underliggande påfrestningar som kan finnas är det första steget för att få igång behandlingen. Självhjälp kan vara effektivt för vissa människor, men för andra kan det vara nödvändigt att träffa en rådgivare och / eller en läkare.

Ingen sexlust man

Det är möjligt att ha en minskning av sexlusten på grund av fysiska problem samt psykologiska eller känslomässiga problem. Hämmad sexuell lust är en form av sexuell dysfunktion som kan uppstå hos både män och kvinnor, men är vanligare hos män. En minskning av sexuell lust hos män har kopplats till minskade testosteronnivåer i kroppen, enligt forskning. I en liknande ven kan kvinnor som går igenom klimakteriets övergång uppleva en minskning av sexlusten. Flera former av kroniska sjukdomar och kronisk smärta kan också leda till en minskning av sexlusten, troligtvis som ett resultat av en kombination av de fysiska symptomen på sjukdomen och den psykologiska stressen i samband med en kronisk sjukdom, enligt American Psychological Association. Dyspareunia, eller smärtsamma sexuella möten, kan resultera i brist på lust hos kvinnor.