Testosteron Biverkningar

Testosteron tillskott

Ett relativt litet antal män upplever omedelbara biverkningar av testosteron tillskott och behandling, såsom akne, störd andning medan du sover, bröstsvullnad eller ömhet eller svullnad i anklarna. Läkare ser också efter höga röda blodkroppar, vilket kan öka risken för koagulation. Män på långvarig användning av långvarig testosteronbehandling verkar ha en högre risk för hjärt-kärlproblem, såsom hjärtinfarkt, stroke och dödsfall på grund av hjärtsjukdom. Här är de vanligaste testosteron biverkningar.

 

Testosteron Biverkningar 1: Risk för hjärtinfarkt

Testosteron Biverkning - Risk för hjärtinfarkt

Resultaten av en klinisk studie som publicerades i Journal of the American Medical Association i februari 2017 visade att behandling av äldre män med testosterongel under ett år var associerad med en signifikant ökning av arteriella plack. Det vaxartade ämnet kan byggas upp, härda och minska syreflödet till hjärtat. Om artären blir helt blockerad kan det leda till hjärtinfarkt

Testosteron Biverkningar 2: Risk för Akne

Testosteron Biverkning

När kroppen producerar normala nivåer av testosteron påverkar det inte din hud. Men om din kropp producerar överskott av testosteron, börjar problemen dyka upp i ansiktet. Överskott av testosteron i kroppen kan stimulera talgkörtlarna att producera mer talg, vilket resulterar i akne som en bieffekt.

Dessa körtlar är under huden och fungerar som en bas för hårsäcken. Om denna körtel producerar för mycket talg, som är en fet substans vars syfte är att hålla huden mjuk, kan den täppas till med olja, smuts och döda hudceller. När bakterier kommer in i porerna kommer en finn att bildas.

Medan dessa hormonella fluktuationer är vanligast hos tonåringar som går genom puberteten är det vanligt bland vuxna som upplever en hormonell obalans. Dessa hormonella obalanser kan leda till ett akneutbrott som är oönskat.

Om du är säker på att höga testosteronnivåer orsakar din akne breakouts, det sätt du kan minska dem. Om du märker allvarliga frågor relaterade till testosteron obalans, tala med din läkare om behandling.

Du bör försöka att avsevärt förändra din hormonella saldon utan råd från en hälso-och sjukvårdspersonal. Emellertid, regelbunden motion har observerats för att upprätthålla rätt hormonella nivåer, som kan bidra till att minska frekvensen av dina breakouts.