Testosteron Biverkningar

Testosteron tillskott

Ett relativt litet antal män upplever omedelbara biverkningar av testosteron tillskott och behandling, såsom akne, störd andning medan du sover, bröstsvullnad eller ömhet eller svullnad i anklarna. Läkare ser också efter höga röda blodkroppar, vilket kan öka risken för koagulation. Män på långvarig användning av långvarig testosteronbehandling verkar ha en högre risk för hjärt-kärlproblem, såsom hjärtinfarkt, stroke och dödsfall på grund av hjärtsjukdom. Här är de vanligaste testosteron biverkningar.

 

Här är några kända biverkningar av testosteron

1 – Atrofi av testiklarna och minskning av spermier

När testosteronnivåerna är för höga börjar kroppen hämma produktionen av detta hormon. Detta fenomen, som kallas negativ återkoppling eller negativ feedback, består av att testosteron i överskott hämmar gonadotropinutsöndringen. Gonadotropiner är hormoner som utsöndras i hjärnan och som stimulerar produktionen av spermier i testiklarna. Om testosteronet hämmas kommer det därför att sluta stimulera testiklarna att producera spermier, vilket kan orsaka testikelatrofi och infertilitet.

2 – Acne

Den troliga orsaken till akne som en negativ effekt är relaterad till testosteronets stimulering av talgkörtlarna att producera mer olja. Ansiktet och ryggen är de områden som oftast drabbas.

3 – Förändringar i sexuell lust och impotens

När du börjar använda anabola steroider ökar i allmänhet den sexuella lusten eftersom testosteronnivåerna ökar. På grund av den negativa återkopplingsmekanismen kan kroppen dock hämma produktionen av testosteron från det ögonblick då nivåerna av detta hormon når en viss koncentration i blodet, vilket i slutändan kan leda till sexuell impotens.

4 – Maskulinisering av kvinnor

Hos kvinnor kan anabola steroider orsaka klitorishypertrofi, ökad hårväxt i ansiktet och på kroppen samt förändrad röstklang, vilket är manliga könsegenskaper som framkallas av testosteron.

Dessutom kan användning av testosteron påverka en kvinnas menstruationscykel och ibland leda till att processen helt upphör.

5 – Risk för kardiovaskulär sjukdom

Anabola steroider leder till en minskning av det goda kolesterolet (HDL) och en ökning av det dåliga kolesterolet (LDL), blodtrycket och vänster kammare, vilket är riskfaktorer för att utveckla hjärt- och kärlsjukdomar. Dessutom har utvidgningen av hjärtats vänstra kammare förknippats med kammararytmi och plötslig död.

6 – Håravfall

Hos personer med en genetisk predisposition binder detta hormon till receptorer i hårbotten, vilket leder till gallring och håravfall. Användning av testosteron och derivat kan således förvärra och påskynda denna process genom att öka mängden dihydrotestosteron som binder till hårsäckarna.

 

Testosteron biverkningar på män

Testosteron är det viktigaste manliga hormonet. Detta enda hormon styr nästan allt hos män, från reproduktionssystemet och sexualitet till muskelmassa och bentäthet, och spelar en viktig roll för den mentala hälsan.

 • Reproduktionssystemet: Redan innan en pojke föds verkar testosteronet för att bilda de manliga könsorganen. Under puberteten ansvarar hon för att utveckla maskulina attribut, som en djupare röst, skägg och kroppsbehåring.
 • Centrala nervsystemet: Testosteron spelar en viktig roll för vissa beteenden, t.ex. aggressivitet och styrka, stimulerar konkurrenskraft och ökar självkänslan. Ändå kan bristen på testosteron i CNS minska din koncentrationsförmåga och orsaka ledsenhet, sömnstörningar och brist på energi.
 • Hud och hår: Testosteron stimulerar hårväxt i ansiktet, armhålorna, könsorganen, armarna, benen och bröstet.

Testosteronbehandlingens biverkningar

Antalet recept på testosterontillskott för mestadels medelålders män har skjutit i höjden under det senaste decenniet. Det finns dock en viss oro för att dessa behandlingar missbrukas och att de är hälsovådliga. Det kommer en tid i många mäns liv då de börjar uppleva oundviklig trötthet, med känslor av apati och ilska.

Biverkningar av testosterontillskott

Ökad risk för hjärt-kärlolyckor.

Det är därför det är bekvämt att titta på motsvarigheterna eftersom höga nivåer av testosteron, som visas av män som tar medicin utan att behöva det, kan medföra allvarliga risker för kardiovaskulär hälsa

Ökat PSA-antigen.

Det är också känt att en hög nivå av testosteron påverkar den ökade risken för en förstorad prostata och accelerationen av prostatacancer hos individer som redan har det . Åtminstone påverkar det ökningen av PSA-antigen, även om detta index är kontroversiellt eftersom det ger många falska positiva effekter. Intressant är att dessa risker inte förekommer hos personer med hypogonadism, vilket indikerar att överskott av testosteron är lika kontraproduktivt som dess brist

Testosteron gel biverkningar.

Några vanliga biverkningar av behandling med Testosteron Gel är lokala reaktioner på applikationsstället, erytem, akne, torr hud, ökade röda blodkroppar och minskade kolesterolnivåer. HDL, huvudvärk, prostatasjukdom, bröstsmärta och bröstförstoring, yrsel, stickningar, minnesförlust, sensorisk överkänslighet, humörstörningar, högt blodtryck, diarré, håravfall och nässelutslag.

Testosteron injektion biverkningar

Androgentisk alopeci, ofta känd som skallighet, är ett hormonellt håravfall som orsakas av testosteronderivatet dihydrotestosteron som verkar på hårsäckarna. Även om manlig hypogonadism inte har något botemedel kan man lindra symptomen med hormonersättning. Testosteroninjektionernas vanligaste biverkningar är smärta, svullnad, klåda vid injektionsstället, hosta och andnöd.

 • Allergisk reaktion: Det kan också vara en allergisk reaktion: Klåda eller nässelfeber, svullnad i ansiktet eller händerna, svullnad eller stickningar i munnen eller halsen, trånghet i bröstet, andningssvårigheter.
 • Förändringar i hur mycket eller hur ofta du kissar, svårigheter att kissa
 • Bröstsmärta, hosta, andfåddhet, yrsel, förträngning av halsen, ovanlig svettning
 • Mörk urin eller blek avföring, illamående, kräkningar, aptitlöshet, magsmärta, gulfärgning av hud eller ögon.
 • Smärta, rodnad eller svullnad i armen eller benet

Teston Man Balance Biverkningar

 • Bröstförstoring.
 • Skrumpning av testiklarna eller begränsning av spermieproduktionen.
 • Uppmuntra överproduktion av röda blodkroppar, vilket ökar risken för att en blodpropp utvecklas. En blodpropp kan lossna, färdas genom blodomloppet och fastna i lungorna och blockera blodflödet (lungemboli).

Zink testosteron studie

Zink är ett av spårämnena som är viktiga för att hålla våra kroppar friska. Testosteron är det hormon som ansvarar för att kontrollera en del av vår muskeltillväxt. I detta scenario är det nödvändigt att komma ihåg att det väsentligt påverkar testosteronnivåerna, det primära manliga könshormonet.

Om vi upplever ett underskott av det är en korrekt dos zink mer än tillräckligt för att reglera dina hormonnivåer.

Som med alla andra element som vi äter i vår dagliga kost kan överdriven zinktillskott orsaka betydande problem. Så det är viktigt att anta vikten av att ha den rekommenderade dosen. För vuxna män är denna mängd 15 mg / dag. När det gäller kvinnor sjunker mängden till 12 mg/dag.

För Mycket Testosteron Biverkningar

I allmänhet skapar förhöjt testosteron problem för både män och kvinnor, men för män kan det hjälpa till att skydda mot diabetes. När det gäller män ökar högt testosteron risken för prostatacancer och kardiovaskulära problem, samt orsakar karaktärsförändringar.

I båda könen ökar testosteron högre än genomsnittet risken för vissa typer av cancer. Kvinnor med genetiskt högre testosteronnivåer är 37% mer benägna att ha metaboliska sjukdomar, främst typ 2-diabetes. Men män med genetiskt högre testosteronnivåer minskade sin chans att utveckla typ 2-diabetes med 14%.

Risker Med Testosteronbehandling

 • Förvärrad sömnapnea: en potentiellt allvarlig sömnstörning där andningen upprepade gånger stannar och börjar.
 • Kg orsaka akne eller andra hudreaktioner.
 • Stimulerar icke-cancerös tillväxt av prostata (godartad prostatahyperplasi) och utvecklingen av befintlig prostatacancer.

 

MAXULIN

Vad är Maxulin

Maxulin innehåller ingredienser skräddarsydda för män. Maxulin innehåller magnesium, zink, vitamin B6 och fenugreek. Komponenterna i Maxulin kan minska åldersrelaterade sjukdomar i samband med en minskande testosteronnivå.

Maxulin är en investering i hälsa. När den används konsekvent över tiden fungerar produkten bäst. När du märker effekten kommer resultatet att minska om du slutar, och de förändringar du observerar är unika och kan variera (2-6 månader).

Dokumentation av ingredienserna i Maxulin

Maxulin är utvecklat så att män kan känna sig solida och maskulina under hela livet.

Det är viktigt för oss att du kan lita på de rekommendationer vi ger dig, både vad gäller innehåll, effekt och tillämpningsområden. Våra råvaror kommer endast från leverantörer som uppfyller våra kvalitetskrav för hållbar, spårbar och miljövänlig produktion.

Värdena och kvalitetskraven är din säkerhet

 • De levererar produkter av hög kvalitet.
 • De använder endast ingredienser som är kända för sin kvalitet och deras effekter.
 • Varje produkt tillverkas enligt guidelines for Good Manufacturing Practice (GMP). Det är viktigt för oss att du kan lita på den information vi ger dig, både vad gäller innehåll och effekt.

Du kan också se upp för några vittnesmål som delas av kunderna här  https://www.maxulin.se/kundhistorier/.

 


T8

T8 är en produkt speciellt utvecklad för män. Produkten är avsedd att hjälpa till att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet. Vi rekommenderar att du tar två kapslar dagligen i 4-6 månader för att känna önskad effekt.

Styrketräning och en hälsosam kost är det bästa sättet att öka testosteronnivåerna. T8 kan hjälpa till att upprätthålla normala testosteronnivåer, och produkten innehåller mycket av samma som en hälsosam kost. Ändå är ingredienserna koncentrerade och tillgängliga i större utsträckning. T8 innehåller bockhornsklöver, en ört som kan orsaka korsallergi mot andra baljväxter (t.ex. jordnötter). Människor som är allergiska mot baljväxter bör därför vara försiktiga.

Vad innehåller T8?

 • Innehåll per daglig dos (2 tabletter):
 • Magnesiumextrakt 250 mg (67%)
 • Muira puama extrakt 300 mg
 • Fenugreek extrakt 200 mg
 • 100 mg Terminalia Chebula
 • 20 mg zink (200%)
 • 5 mg piperin etc.

Ingredienser: magnesiumoxid, Muira puama-extrakt (Ptychopetalum olacoides), fenugreek-extrakt (Trigonella foenum-graecum L.), fyllmedel (dikalciumvätefosfat), Terminalia chebula-extrakt, zinkcitrat, klumpförebyggande medel (tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa och magnesiumsalter av fettsyror), kolekalciferol, svartpeppar-extrakt (Piper nigrum) och pyridoxinhydroklorid.

https://www.t-8.se/t8-testen.

Den består av ingredienser utan bevisade biverkningar för kroppen. Vi kan dock inte garantera att vissa läkemedel inte påverkas av elementen; därför rekommenderar vi att alla våra kunder konsulterar en läkare om de tar mediciner vid förändrat hälsotillstånd. T8 är en manlig produkt som hjälper till att upprätthålla normala testosteronnivåer i kroppen. Produkten innehåller ingredienser som inte bör orsaka några biverkningar. Vi rekommenderar att alla våra kunder konsulterar en läkare om de är känsliga för ingredienser. Du kan också leta efter testet för att se om du har lågt testosteron här